Hírlevél
Főoldal > Bemutatkozás

A Holtpont Egyesület 2003 nyarán alakult. Alapító tagjai egy lelkes balatoni társaságból kerültek ki, az idő folyamán azonban egyre többen csatlakoztak az egyesülethez. Néhányan közülünk hivatásuknak választották a sportot, edzők illetve testnevelő tanárok lettünk, a többség azonban amatőr szinten maradt továbbra is a sport szerelmese.
Több éve járom az európai sípályákat, így mindenki, aki velünk utazik, biztos lehet a garantáltan kitűnő minőségű pályákat és szállásokat illetően. A szakszerű oktatásnak köszönhetően nem egy csapattagnak sikerült megtanulnia síelni az elmúlt tél folyamán.
A klub ma Magyarország egyik legeredményesebb utánpótlást nevelő egyesülete, a lehető legtöbb rendezvényen képviseltetjük magunkat, évente 10-15 gyermeket (7-17 év) versenyeztetünk hazai és nemzetközi mezőnyben. Az egyesület égisze alatt tréningező fiatalok a hazai versenyeken az elmúlt három
esztendőben minden alkalommal az első három helyen állhattak dobogóra, nemzetközi ranglétrán a középmezőny elején foglalnak helyet, amely megfelel a magyar viszonyok között felkészülő gyerekek tudásszintjének.
Következő év januárjában kezdünk hozzá a magunk elé kitűzött legújabb célt megvalósításához: az ország több pontján felkutatjuk azon tehetséges gyerekeket, akik kedvet és energiát éreznek ahhoz, hogy a magyar sí élsportolóivá váljanak. Terveink szerint tavasszal és nyáron szárazedzéseket szervezünk
Magyarország nagyobb városaiban, ahol testnevelők tréningeznek a gyerekekkel. Októbertől egészen márciusig síeltetjük a fiatalokat, edzőtáborokat szervezünk nekik Ausztriában és Szlovákiában, hogy minél jobb eredményeket érhessenek el.

2011 januárjától megalakult a felnőtt amatőr szakosztályunk, aminek jelenleg 10 aktív tagja van, és folyamatosan várjuk további lelkes, a versenytechnika megismerését vágyók jelentkezését.


A sízés mellett másik szakágunk a szörfözés és vitorlázás. Már tavasszal minden hétvégét egy Balaton melletti kis faluban töltünk, ahol kedvenc nyári sportjainknak hódolunk. Közülünk szinte mindenki a Balaton szerelmese, legjobb csapattársaink a legnagyobb viharban is képesek meglovagolni a hullámokat. Ők az Egyesület keretein belül azelkövetkezendő években versenyeken is szeretnék próbára tenni tudásukat.
Vitorlázóink már évek óta indulnak a Kék Szalag versenyen. 2007 óta már saját hajóval vesznek részt a versenyeken, ahol egyre szebb eredményeket érnek el.


A magyar sí sportban csapatunk egyedülálló módon működik. Edzőink a klub szintű munkán kívül és a magyar tehetséges gyerekekből álló keret irányítása mellett a magyar mozgáskorlátozottak sízését elindítva olyan helyet foglalnak el a hazai sportéletben, amely csak keveseknek adatik meg.

A Monosí csapat, amelynek célja a mozgáskorlátozottak sízésének elősegítése, egyre nagyobb teret nyert hazánkban. Munkánk egyfelől a mozgássérültek felkarolása - hiszen 1998-ig igen kevés lehetőségük volt síelni -, másfelől egyre komolyabb célok elérése. Sikerült versenyzőinket a kezdő szintről olyannyira
felkészíteni, hogy nemzetközi viszonylatokban is kimagasló eredményeket értek el. 2002-ben sporttörténelmet írtunk, ugyanis magyar mozgássérült síversenyzők között mindezidáig egyedülálló módon kijutottunk a Salt Lake City-ben megrendezésre került Téli Paralimpia Játékokra, és derekasan helyt álltunk a nemzetközi
mezőnyben. Munkák eredménye következtében, résztvettünk a 2006-os Torinói és a 2010-es Vancouveri téli paralimpikai játékokon, ahol versenyzőink kiválóan helytálltak.
Toborzó munkánknak köszönhetően évről-évre egyre többen ismerkednek meg e sportág szépségével, s egyre többen vállalkoznak a versenyeken való megmérettetésre. Ezért is öröm számunkra, hogy 2001-től folyamatosan minden évben megrendezésre kerül a Magyar Mozgáskorlátozottak Országos Alpesi Sí Bajnoksága.