Hírlevél
Főoldal > Programok

Fogyatékkal élők országos bajnoksága

Magyarországon a mozgássérültek téli sportjáról kevés szó esik, pedig a hó szerelmesei számára is vannak sportolási, sőt versenyzési lehetőségek is.

2015. február 16.-17. között kerül megrendezésre a FOGYATÉKKEL ÉLŐK ORSZÁGOS ALPESI SÍ BAJNOKSÁGA az Eplényi Nordica Síarénában.

A verseny rendezője a Magyar Sí Szövetség, szervezője a Holtpont SE.

Előzetes információink szerint kb. 20-25 versenyző nevezése várható: hallássérültek, mozgássérültek, látássérültek és értelmi fogyatékos síelők is részt vesznek a bajnokságon.

A verseny után az érdeklődők kipróbálhatják a speciális eszközöket, ezek egyike a kerekes székesek számára készített mono-sí vagy más néven sí-bob. Ezzel a szerkezettel teljes mértékben utánozható, átélhető a sízés minden élménye korlátok és kompromisszumok nélkül. Fő célunk, hogy Magyarországon minél több sérült embernek megadasson a lehetőség egy ilyen szerkezet kipróbálására.

A versenyekre, sőt a Paralimpiára való felkészülés záloga a felkészülés minősége és időtartama. A minőséget elkötelezett és magas fokon képzett edzők biztosítják. Az edzők és segítők hatékony támogatásával teljesen veszélytelen e sport.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2002-ben sporttörténelmet írtunk, ugyanis magyar mozgássérült sí versenyzőinkkel kijutottunk a Salt Lake City-ben megrendezésre került Téli Paralimpia Játékokra, és derekasan helyt álltunk a nemzetközi mezőnyben. Munkák eredménye következtében, részt vettünk a 2006-os Torinói és a 2010-es Vancouveri téli Paralimpia játékokon, ahol versenyzőink kiválóan helytálltak. Eddigi, tizenkét éves munkánk alatt egyre több érdeklődőt sikerült megtanítani sízni és egyre nagyobb figyelem kíséri munkánkat.

Úgy ítéljük meg, hogy ennek a sportágnak Magyarországon is helye van a magyar mozgáskorlátozottak sportjában. A mozgásban bármilyen szinten korlátozott emberek télen is élvezhessék a mozgás örömeit! A hazai sportszervezetek, a Magyar Sí Szövetség, Mozgáskorlátozottak Sport Szövetsége, a Paralimpiai Bizottság elfogadják és elismerik a sportág létjogosultságát, de erkölcsi és szakmai segítségén túl nem tudnak részt vállalni a felkészülésben, ehhez kérjük most az Önök megtisztelő támogatását, felajánlását.

 


 

Programok 3

Programok 3

 

Program 2

nyomj

Program 2

 

Progam ajánlat

Progam ajánlat